Za razliku od Jašara koji je po prirodi miran i staložen, njegov pokojni brat Ipče je stalno negde žurio. Jašar ga je doveo u Beograd i njegov talenat je brzo došao do izražaja. Bio je popularan u narodu koji je osećao njegovu posvećenost i ljubav prema muzici. Poginuo je kod Lazarevca tako što mu je izleteo kamion u koji je udario.

Svi u porodici su jako teško podneli njegovu smrt, a ubrzo su mu i roditelji preminuli. Jašar mu je posvetio pesmu “Tamo si ti”.

Foto: Printskrin/Jutjub/ZAMOfficiall

 

Folker je sa velikom dozom emocija, pričao o najtežem periodu svoga života iz koga se, kako on sam kaže, jedva izvukao i nastavio da živi sa ranama na srcu i duši.

– Ipčetova pogibija je nešto najgore u mom životu. Bilo je to 1994. godine, sećam se svakog trenutka. O tome slabo i pričam. Ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju da to doživi. Za sve nas je bio šok kada smo čuli, i dalje se teško nosimo sa tim, ne može da se prepriča. Vest da je Ipče poginuo mi je javila njegova devojka Zlata u pet ujutru - rekao je Jašar.

– Da je ostao živ, danas bi bio jedan od najvećih pevača na estradi, to svi znaju. On je pevao sa lakoćom visine, trilere. To retko ko može. Ja jedino njegove pesme pevam na svojim nastupima. Ima 28 godina kako je poginuo. Dugo nisam mogao da pevam njegove pesme, ali ja imam obavezu da ih pevam. Dugo nisam mogao ni da slušam njegove pesme. NJegova pogibija nas je sve poremetila. To ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju. To je velika tragedija bila za nas. Ja sam se jedva iščupao. Ali žaliću dok sam živ – rekao je Jašar u "Glamuru".

Foto: Petar Milošević

 

On je potvrdio i kako je prekinuo odnos sa nekim pevačima nakon Ipčetove pogibije jer se nisu udostojili ni da mu izjave saučešće, a kamoli da dođu na sahranu:

– Zaista je tako. Sa mnogim kolegama posle toga nisam govorio. Oni su poznavali Ipčeta, sa njim su se i družili i izlazili. Ja sam tada mislio da smo sa kolegama kao familija. Mislio sam da mogu makar da nam izjave saučešće, nije morao niko da dolazi u Makedoniju. To sam očekivao od nekih ljudi koji su mi bili jako bliski. Sa mnogima ne govorim ni danas i nikada neću govoriti jer ne zaslužuju.

Foto: Jutjub printskrin

 

Ipče je za kratko vreme lansirao brojne hitove, činio je čuda, kao što je rekao u svojoj pjesmi. Ostali su hitovi "Da ti gužvam postelju", "Oči crne, oči plave", "Ja te volim, on te ima", " Činjo sam čuda" i mnogi drugi.

Na zadnjem albumu našla se pesma, koja je u to vreme bila veoma popularna "Kad nestanem jednog dana". U njoj je, prema pojedinim mišljenjima, naslutio svoju tragediju.

BONUS GALERIJA: In memorimam - DŽej Ramadanovski

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".