Припрема: 

Потребно је да црни лук исецкате на ситне коцкице, шампињоне на листиће, па заједно у тигању пропржите на уљу. Додајте зачине по укусу. Када проверите да је довољно зачињено, додајте киселу павлаку, промешајте добро и динасајте још 10 минута. Од пилећег филеа скувајте супу, па месо охладите и исецкајте. Док припремате сос на тихој ватри, у шерпи загрејте воду до кључања и убаците спанаћ. Потребно је да се само кратко прокува. После тога оцедите спанаћ и  ситно исецкајте па заједно са пилетином додајте у сос.


Затим  склоните са ватре. Почните да пуните палачинку обилно.  Тако спремљене палачинке слажите једну поред друге у науљену ватросталну посуду. Када попуните први ред, одозго нарендајте половину качкаваља и наставите са ређањем другог слоја. Затим ставите да се пече у загрејаној ререни на 200 степени. Пеците 15 минута, док се сир не отопи и да палачинке добију златну корицу.

Фото: Профимедиа

 

Потребно вам је: 


16 мањих палачинки
пилећи филе 400 г
шампињони 300 г
црни лук 1 главица
уље по потреби
кисела павлака 200 г
беби спанаћ 1 мања кеса
качкаваљ 200 г
со по укусу
бибер по укусу
уље по потреби

(Жена)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".