Priprema: 

Potrebno je da crni luk iseckate na sitne kockice, šampinjone na listiće, pa zajedno u tiganju propržite na ulju. Dodajte začine po ukusu. Kada proverite da je dovoljno začinjeno, dodajte kiselu pavlaku, promešajte dobro i dinasajte još 10 minuta. Od pilećeg filea skuvajte supu, pa meso ohladite i iseckajte. Dok pripremate sos na tihoj vatri, u šerpi zagrejte vodu do ključanja i ubacite spanać. Potrebno je da se samo kratko prokuva. Posle toga ocedite spanać i  sitno iseckajte pa zajedno sa piletinom dodajte u sos.


Zatim  sklonite sa vatre. Počnite da punite palačinku obilno.  Tako spremljene palačinke slažite jednu pored druge u nauljenu vatrostalnu posudu. Kada popunite prvi red, odozgo narendajte polovinu kačkavalja i nastavite sa ređanjem drugog sloja. Zatim stavite da se peče u zagrejanoj rereni na 200 stepeni. Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i da palačinke dobiju zlatnu koricu.

Foto: Profimedia

 

Potrebno vam je: 


16 manjih palačinki
pileći file 400 g
šampinjoni 300 g
crni luk 1 glavica
ulje po potrebi
kisela pavlaka 200 g
bebi spanać 1 manja kesa
kačkavalj 200 g
so po ukusu
biber po ukusu
ulje po potrebi

(Žena)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".