Глумица Вера Чукић добила је награду за Златни печат Југословенске кинотеке. Она је својим улогама и сценама оставила велики траг, а поред улога анегдоте из њеног приватног живота ће се сигурно дуго препричавати.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

Наиме, она је лудо волела сценаристу Гордана Михића и како медији пишу, сви памте колико је њихова љубав била велика. 

- Гледали су се као деца. Она није скидала поглед с његових очију, а он је миловао њену косу. Били су загрљени. Нешто су шапутали и околина их није интересовала - писао је пре више деценија "Плави вјесник".

Фото: Танјуг/Тања Валић

 

Гордан није много волео да открива о приватном животу, али једном приликом се отворио и испричао анегдоту.

- Пре неколико дана у заказано време Вера није стигла на састанак. Забринуо сам се јер свој Тријумф вози лудо, па сам отишао до њене куће. Када сам ушао, на поду је седела са молером. Обоје су били тужни. "Шта се догодило?"  питао сам.

- Вера му је одговорила да је молер дошао да окречи стан. Али... Да он заправо није био молер већ њен обожавалац који је на превару дошао да је упозна." Упропастио је зидове па су Гордан и Вера сутрадан морали да поправе штету. Она му је слатко добацила: "Ех, ти мораш све да причаш".

Годинама касније, и даље су се гледали као заљубљена деца, делили успехе и проблеме, а није им понестајало ни анегдота. Уосталом, због тога ова љубав и јесте већа, истинитија, јача од сваке филмске. Из те велике љубави, родила се ћерка Ивана Михић.

Фото: Архив Борбе

 

- Вера и ја смо се упознали давних дана на броду за Хвар. Она је на броду снимала филм "Голи човик", а ја сам као новинар писао репортажу о снимању. Те исте 1969. смо се и венчали. Додуше, убрзо сам отпуштен из те ревије и од тада сам слободан уметник, с тим што сам седам година био професор на Факултету драмских уметности. Верини родитељи су били правници, али су се веома занимали за уметност. Отац је имао дара за писање, док је мајка била изузетно талентована за сликарство. И Вера је једном насликала сунцокрете у заласку сунца. Одушевљена својим радом замишљала је како ће да га урами, на који зид да окачи и, како се касније испоставило, једва чекала да ми покаже своје уметничко дело. Слику је поставила на видно место, тако да је видим чим уђем у кућу. А ја, онако с врата, готово повикао: „Какав ти је то кич? Ниси ваљда то купила?“ После је говорила да ни сама не зна како је то преживела, али они су ипак ушли у један мој филм - испричао је једном приликом Михић.

Гордан Михић је преминуо 11. августа 2019. године у 80. години живота, након кратке болести, што је за Веру био најјачи ударац који је доживела. Али, прича о великој љубави и даље се памти...

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Видите слике са снимања серије "Горе-доле"

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".