За потребе снимања филма “Ланчана реакција” који говори о инциденту у научном институту Винча када се озрачило више наших научника, главни глумци Радивоје Буквић, Алиса Радаковић, Јован Јовановић и Огњен Мићовић пристали су да им коса буде потпуно обријана.


Раша Буквић за ову улогу изгубио је 10 килограма, а како је навео, то је успео да учини уз помоћ аутофагије:

- Сви смо различито приступили на начине који су нам блиски. Мени је најлогичнија била аутофагија и свео сам оброке на минимум и груписао сам их у пет сати у дану, после 19 часова нисам јео и после 48 дана сам изгубио скоро 10 килограма.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 
 

- Нисам много размишљао да ли да прихватим улогу. Био сам интригиран. Чим сам видео да је та прича могућа и да се баш тако и догодила, то незнање код мене и публике, изазваће саспенс. Волим, радује ме да ми је каријера донела ситуацију у којој могу да се трансформишем. Јако је изазовно и захтевно. Нисам свестан докле могу да догурам, али верујем да је то једини прави пут. Делимо сличности по упорности, одговорности и количини обавеза које смо спремни да преузмемо на себе. Покушавам да побегнем од себе из претходних издања да бих покушао да уђем у ципеле човеке који ми је можда негде ментално, али физички уопште није сличан. Специјалан задатак, видећемо на јесен да ли ћу успети - рекао је глумац.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

Да подсетимо, филм "Ланчана реакција" настао је по мотивима романа „Случај Винча" Горана Милашиновића и приказаће нам како су се југословенски научници лечили од радијације на институту Кири у Паризу, након страшне несрећи која је годинама била гурана под тепих, јер су постојале теорије да југословенски научници праве атомско оружје по налогу врха СФРЈ и Јосипа Броза Тита.

Сценарио за овај међународни пројекат потписују Вук Ршумовић и Драган Бјелогрлић, а у филму играју и познати француски глумци Алексис Маненти, Жереми Лаерт и Оливије Бартелеми, баш као и бард домаћег глумишта Предраг Мики Манојловић.

А шта је све Раша Буквић рекао о улози у филму, погледајте у видеу на почетку текста.

Бонус галерија:

 

 

Бонус видео:

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".