Чувени певач народне музике, Драган Пантић Смедеревац, описао је својевремено како је изгледао његов сусрет са Љубом.

- Љубу Земунца сам упознао сасвим случајно, не знајући ни ко је ни шта је. Дошао је у ресторан, тамо где сам ја радио. Сели су тамо, наручили пиће, и хтели су музику. 'Ајде, дођи ти овамо, да седнеш код нас, да нам певаш. Отвори он актен-ташну, шилинзи, марке, све и свашта. Каже, узми колико хоћеш, и певај нам, да нам буде лепо. Ја кажем, нећемо тако, ја ћу да певам шта знам, ви наручите, па колико будете задовољни, ви ћете да дате, или ако нисте задовољни, не морате да дате ништа - почео је причу Смедеревац у документарном серијалу "Досије" и наставио:

Фото: РТС принтскрин

 

 

- На крају, он полази, и каже: Једини си који ме је купио тако перфидно, ал' ћемо да се видимо ми још! Узео је паре, није ни гледао колико је узео, и дао ми. Нисам ни ја гледао паре. Однесем их оркестру и дам. А он ми дао и број телефона, и каже ми: Било ко да те з**ебава нешто у Европи, слободно се обрати мени, и никакав проблем неће да буде - испричао је певач.

Љубомир Магаш се родио се у Земуну 1948. године, али је касније живео на Звездари, где је учио аутолимарски занат. Ту школу никад није завршио. Почео је да се бави аматерским боксом, а често је учествовао у уличним тучама. Године 1965. послат је, због низа кривичних дела, у поправни дом за малолетне у Нишу.

Живот је провео бавећи се озбиљним криминалом, пљачкама и изнудама, и то по целој Европи. Убио га је Горан Вуковић звани Мајмун 1986. године испред обласног суда у Франкфурту.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".