Публика је имала прилке да види још једну атрактивну мушку колекцију са потписом Бошка Јаковљевића, који поред своје телевизијске каријере успешно реализује и модне колекције.

Фото: Нпортал

 

 

Свечани чин отварања уприличили су Ненад Радујевић, директор модног студија Цлицк и аутор пројекта Београдске недеље моде заједно са Бошком који су на симпатичан начин захвалили свим просутнима на подршци и жељи да се подржи ова манифестација која већ више од 25 година промовише праве уметничке вредности у моди.

Посебно изненађење је била најава Бошковог јубилеја - 30 година рада у моди, коју су пратиле његове атрактивне архивске фотографије.

49. Белграде Фасхион Wеек

Концепт ревије је био врло атрактиван тако да смо на почетку ревије видели музички натуп Јелене Петошевић која нас је уз своју "Еколошку песму" и атрактивни видео подсетила на актуелне проблеме у екологији.

Уз њен први хит "Никола" манекени су понели неке од најзначајнијих комада који су обележили претходних 15 година Бошкове дизајнерске каријере.

 

 

Актуелна колекција са занимљивом одредницом "Мен & соме wомен ФастФорwард 2022" почела је уз овације нашем познатом фотографу Миши Обрадовићу који је понео прво одело у атрактивној прљаво розе боји. Поред њега специјални гост на писти је био и млади фотограф и инфлуенсер Душан Петровић.

 

 

Бошкова нова колекција за Мартини Весто састоји се из два дела, први, онај дневни, летњи, свакодневни, у актуелним живим бојама и пре свега природним летњим материјалима, а у другом делу представљена су рокенрол и помало бунтовничка џинс одела, а затим и формална црна ред царпет одела у складу са стреет глам и рокенрол естетиком.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bosko jakovljevic (@brobos1)

 

Овај својеврсни перформанс затворила је Јелена Живановић Зана песмама "Младићу мој“ и "Мајстор за пољупце“, која је овог пута била посвећена свим мушкарцима који ће у наредној сезони носити Мартини Весто бy Бошко одела.

 

 

Уз Занину песму и атрактивни и шаренолики дефиле атмосфера је кулминирала, а Бошков излазак на сцену пратиле су овације публике међу којима су били и Сара Јо, Тијана Дапчевић, Гоца Тржан, Милан Калинић, Весна Чипчић, Жика Зана, Ирена Мишовић, Невен Бошковић, Марија Тарлаћ, Тамара Пауновић, Ашок Муртy, Ирена Граховац, Снежана Дакић, Биљана Обрадовић и многи други.

 

 

Наредних седам дана посетиоци ће уживати у ревијама младих талената, ауторске моде, и познатих модних кућа и брендова, уметничким изложбама и видео презентацијама, а традиционално ће имати прилику да буду и део друштвено одговорних пројеката које подржава Белграде Фасхион Wеек.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bosko jakovljevic (@brobos1)

 

Специфичност овог пролећног издања Београдске недеље моде је што ће највећим својим делом бити реализован у некадашњем Биоскопу Балкан, као и храмовима модних уживалаца - централним трговима шопинг центара Ушће, Меркатор, Бео и Делта Цитy где ће и шира публика моћи да ужива у програмима БФWа.

МПЦ Пропертиес пословни центри УШЋЕ Тоwерс, Навигатор Бусинесс Цомплеx, ТЛД Белграде конципирани су на начин да обезбеђују, не само врхунске услове за модерно пословање са аспекта функционалности, архитектуре и поштовања принципа зелене градње, већ представљају и места размене идеја, друштвених и културних дешавања, стварајући заједницу у којој су сарадња, узајамнии раст и напредак неминовност.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".