Девица и Водолија

У овој комбинацији Водолија је та која прво "западне за око" Девици. Она смишља тактику како да Водолији привуче пажњу, јер код педантних Девица све је у планирању. Од свих оружја којим располаже најбоље ће упалити духовитост Девице, јер Водолија "пада" на богатство душе, а не на материјалне ствари.

Међу њима постоји јака хемија, а многи астролози тврде да су они крајње необичан астро спој, јер имају врло различите карактере, али и интересовања, као и вредносни систем.

Међутим, њима је потребно врло мало времена да би се заљубили једно у друго. Ова два знака један на други делују фатално на почетку, али најчешће до првих несугласица дође јер је Водолија неустрашива, а Девица та која се ни у шта не упушта док не процени ризик.

Фото: Профимедиа

 

Ову везу одликује стална напетост због Девициног звоцања и пасивне агресије с којом покушава да увери Водолију да је она у праву и да би требало да је прати, што деци Урана, који су по природи велики слободњаци, нарочито смета.

Водолија је склона да јој толерише одређено време у зависности од снаге емоција које гаји, али када јој додсади, обавестиће Девицу да одлази, уверена да је то заувек.

Ова два знака су у стању да не буду у контакту месецима, чак и годинама, али да се често у мислима враћају једно другом.

Пошто су обоје тврдоглави, питање је ко ће од њих двоје први остварити поновни контакт. Неминовно је да ће постојати пренемагања код обоје када је реч о помирењу, али кад се коначно опет нађу и споје, то ће бити заувек.

Стрелац и Риба

Они су још један пар који је по звездама на први поглед спој неспојивог. Стелац је заводник кога не интересују друштвене норме, већ се неконвенционално понаша, док Риба робује многим предрасудама, а истовремено машта о љубави из бајке. Док је она повучена, он без стида показује своју наклоност и жели што пре да конкретизује и формализује њихов однос.

Он је више страствени тип коме треба времена да открије сву дубину осећања која у њему постоје, али га Рибе неодољиво привлаче због своје, готово детињасте, романтичне представе о животу. Оне у њему види ослонац и некога ко би могао да је води кроз живот.

Фото: Профимедиа

 

Њему ће се то свиђати на почетку, али временом ће га гуштити њени велики и озбиљни животни планови, јер не заборавите да он сматра да може да ради шта год му се хоће.

Њихови растанци су бурни, не остају њихова интима, већ о томе обоје причају "на сва уста", тражећи подршку окружења за своју одлуку. Када прође први налет негативних емоција, обоје су у стању да пате једно за другим, али да се не јављају.

Чак и када су у контакту, то им доноси више штете него користи и тада се обоје куну да је то дефинитивно крај. Како време одмиче, и једном и другом све више недостаје веза коју су имали. Колико год ствари између њих биле компликоване и наизглед непоправљиве, на крају је Стрелац тај који ће поново први дати шансу њиховој причи.

Рибе као да то једва чекају, јер никад нису ни дигле руке од њега. Можда ће бити потребно времена да се ускладе, али када се коначно договоре о томе што су циљеви којима обоје стреме, њихов однос постаје нераскидив.

Лав и Вага

Њих двоје су пре свега добри пријатељи који једно на друго не заборављају чак ни у моментима када су најстрашније посвађани. Лав је велики освајач који сматра да не постоји особа која не може подлећи његовом шарму, али кад наиђе на Вагу, научи да то баш и није тако и мења приступ.

Зато ће се према њој опходити пре свега заштитнички и пријатељски. Биће му потребно много времена, али ће на крају успети да освоји срце Ваге и сматраће да је постигао циљ. Међутим, љубавна драма ова два знака ту тек почиње.

Пошто је Лав експлозивне природе и врло често самовољан, па сматра да му је све дозвољено, Вага ће се готово увек наћи у улози његовог гласа разума.

Фото: Профимедиа

 

Вага је смиренија, али ће и она имати своје епизоде у којима не се може изборити с темпераментом Лава. Када он осети да му Вага није потпуно посвећена и да постоји могућност да је изгуби, покушаће да је придобије поклонима или осмишљеним изненађењима.

Вага није имуна на луксуз који јој Лав нуди, а њему је неопходан, али то њој није довољан разлог да пређе преко његове пренаглашене театралности која је иритира.

Иако им циљеви у животу нису баш слични, они се држе заједно, али у њиховом односу почиње прилично да шкрипи када Лав уочи флертовање Ваге са другима, ма колико оно безазлено било. Свађе између Лава и Ваге су жустре и експлозивне.

Колико год се чинило да Вага "уста има, а језик нема", она се у оваквим ситуацијама приказује Лаву у потпуно другачијем светлу. Зато је током њихових расправа она главни говорник, док он више слуша него што износи своје аргументе.

Фото: Профимедиа

 

Он ће се покупити и отићи, јер Вага од њега захтева да смањи доживљај са посесивношћу.

На тај начин јој оставља време да размисли о свему, али и теши себе да на њихову причу дефинитивно није стављена тачка. Та фаза у њиховом односу никад није кратког даха.

Лав је тај који на крају иницира поновни сусрет и контакт, покајнички обећавајући сумњичавој Ваги да ће се променити и да ће све бити савршено. Вага га, наравно, толико добро познаје, па не поверује у сваку реч, али коначно увек пристане да се њихова прича настави.

То не значи да у њиховом односу неће више бити турбуленција, али су превише везани једно за друго да би могли да замисле да се растану заувек.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".