Тужилаштво за организовани криминал предложило је суду да продужи притвор Дарку Шарићу и осталим осумњиченим чцлановима његове организоване криминалне групе који су ухапшени средином априла.


Продужење притвора тражи за све због опасности од бекства, да не би сакрили или уништили доказе и да не би поновили кривично дело у кратком временском року, док је за ухапшеног адвоката Дејана Лазаревића и Душка Мирковића суд раније по жалби одбране решењем отклонио као разлог за притвор опасност од бекства, речено је Танјугу у тужилаштву.

Одлуку о продужењу притвора треба до сутра да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда.

Фото: П. Милошевић

 

Истрагом тужилаштва обухваћено је укупно 12 особа, од којих је за сада ухапшено седам.

Осим шесторице који су у притвору, и једног који је ухапшен у Беранама по међународној потерници, остали су тренутно у бекству и за њима се интензивно трага.

Један од чланова криминалне групе Александар Бошковић предао се полицији кратко након Шарићевог хапшења, док је полицајац Данило Стојковић ухапшен у Беранама по међународној потерници и чека се одлука тамошњих органа о његовом изручењу Србији.

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило након хапшења да је Шарић организовао и наложио извршење кривичног дела тешко убиство Милана Миловца у Еквадору, јужној Америци.

За то убиство у Хрватској се води поступак против двојице припадника ове организоване криминалне групе - Петра Ћосића и Мануела Вулића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".