Данило Стојановић (44), звани Дача, полицијски службеник који је побегао из Србије неколико сати пред хапшење криминалне групе Дарка Шарића, у недељу је поново умакао црногорској граничној полицији, али су му јуче у Беранама ипак стављене лисице на руке!

- По међународној потерници коју је расписала Србија, у Беранама је ухапшен Д. С., који се терети да је члан организоване криминалне групе, коју је, како се сумња, организовао Д. Ш. - саопштио је јуче МУП и подсетио да је међународна акција, координирана од Европола и Јуроџаста, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и БИА, покренута 14. априла и да је, поред Дарка Шарића, ухапшено још четворо осумњичених, док се за осталима трага. Црногорски медији објавили су у недељу да је Стојановић лоциран на граничном прелазу, али да је успео мистериозно да побегне пешке.

Фото: Танјуг/ Јадранка Илић/Бг

 

Српска документа

Стојановић је, како је Курир писао, и 14. априла, када су лисице стављене Дарку Шарићу, његовом адвокату Дејану Лазаревићу, навијачу Урошу Мишићу и осталим осумњиченима, два сата пре него што су колеге и њему закуцале на врата, ушао у Црну Гору.

- У недељу око 9.30 сати, на граничном прелазу Грнчар са Албанијом, на излазу из Црне Горе, гранична полиција вршила је контролу возила црногорских регистарских ознака којим је управљао В. Р. (43), а у ком се као сувозач налазио Стојановић, који је имао документа Србије. Након увида у лична документа полицијски службеници су возило усмерили на другу линију граничне провере, након чега је Стојановић изашао из возила и дао се у бекство - потврдили су из црногорске полиције.

Они су навели и да су тачне информације да је Стојановић у Црну Гору ушао 14. априла из правца Србије, на граничном прелазу Драченовац.

Фото: Танјуг

 

- Напомињемо да тада, то јест у тренутку контроле овог лица, на улазу у Црну Гору 14. априла и на излазу из Црне Горе 17. априла, за њим није била расписана међународна потерница - наводи се у саопштењу црногорске полиције. Из полиције су, како наводи овај дневник, рекли и да су након регистровања уласка Стојановића у Црну Гору о томе обавестили надлежне органе Србије.

Међутим, црногорска Борба објавила је да је Стојановић брат од стрица потпредседника општине Беране Дарка Стојановића и да га је заправо возио М. С., који ради као цариник на граничном прелазу Шпиљани.

- Данима се скривао у Полимљу, он је брат потпредседника општине Беране. Сумња се да га је јуче до граничног прелаза Грнчар, где је волшебно "побегао" црногорској граничној полицији, возио М. С., рођени брат начелника ЦБ Беране и брат од стрица бегунца. Истражује се да ли је са њима у возилу био још један инспектор црногорске полиције - додаје овај портал.

Организована група

Подсетимо, криминална група на чијем је челу, према сумњама тужилаштва, био Дарко Шарић доводи се у везу са шверцом дроге, убиством Милана Миловца у Еквадору 2020. године, држањем оружја, изазивањем опште опасности и злоупотребом положаја. Међу ухапшенима је и полицајац Душко Мирковић, док се за Стојановићевим и њиховим колегом Милутином Радовановићем, који је са њим успео да напусти Србију уочи хапшења, и даље трага. Полицајци се сумњиче да су се састајали са Шарићевим адвокатом Дејаном Лазаревићем и одавали му информације из истрага.

Курир.рс/Екипа Курира