Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da produži pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičenim čclanovima njegove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni sredinom aprila.


Produženje pritvora traži za sve zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom roku, dok je za uhapšenog advokata Dejana Lazarevića i Duška Mirkovića sud ranije po žalbi odbrane rešenjem otklonio kao razlog za pritvor opasnost od bekstva, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Odluku o produženju pritvora treba do sutra da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Foto: P. Milošević

 

Istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba, od kojih je za sada uhapšeno sedam.

Osim šestorice koji su u pritvoru, i jednog koji je uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici, ostali su trenutno u bekstvu i za njima se intenzivno traga.

Jedan od članova kriminalne grupe Aleksandar Bošković predao se policiji kratko nakon Šarićevog hapšenja, dok je policajac Danilo Stojković uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici i čeka se odluka tamošnjih organa o njegovom izručenju Srbiji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo nakon hapšenja da je Šarić organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, južnoj Americi.

Za to ubistvo u Hrvatskoj se vodi postupak protiv dvojice pripadnika ove organizovane kriminalne grupe - Petra Ćosića i Manuela Vulića.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".