Шарић је у излагању завршних речи истакао да га тужилац никада није питао за финансирање, дрогу и остале ствари које му се стављају на терет већ само да ли познаје или не познаје поједине људе.


- Да ли је могуће да ја у некој пресуди добијем конкретне радње које сам радио, како сам радио, кога сам финансирао, и то прихватим без икаквих жалби - рекао је Шарић.

Фото: З. Јовановић, П. Милошевић

 

Такође, осврнуо се на сведочења сведока сарадника и рекао да му је жао што их суд није суочио како би се сазнало ко лаже од њих.

У потпуности се слажем са предлозима својих бранилаца, али бих додао нешто. Драго ми је што сте саслушали сведоке-сараднике и да сте могли непосредно да их чујете и да их чује јавност. Штета је што нисте успели да их суочите, да чујете како обојица под заклетвом говоре различите приче о шверцу кокаина и ко их је тамо послао - рекао је Шарић, пише Блиц.

Он је истакао да је једина истина да је он финансирао сведока сарадника Небојшу Јоксовића и додао да веће то може да види из транскрипта њихових разговора које је одбрана доставила суду, те да се у тим разговорима чују свађе око новца између њега и Јоксовића.

Што се тиче Вуковића, он је рекао да га нисам полсао у Ј. Америку и да није куповао кокаин за мене, то је рекао и Адамовић. За осам година колико сам у притвору, нико ме није питао око дроге - ни тужилац, иако сам више пута покушао да испровоцирам питање, чак сам се и вама жалио на то - истакао је Шарић.

Одбрана је остала при својим ранијим заврвршним речима и тражила ослобађајуће пресуде за своје брањенике.

На јучерашњем претресу Шарићева одбрана је од суда затражила да се из предмета као докази искључе транскрипти разговора и СМС порука, што је суд након разматрања одбио.

Фото: Танјуг

 

Сведоци сарадници Небојша Јоксовић и Драшко Вуковић су на претходним претресима сведочили и лично их је испитивао Шарић, тужилаштво и суд.


Јоксовић и Вуковић сведочили су први пут јавно на претресу, у овом другостепеном поступку пред Апелационим судом, пошто су до сада током два првостепена суђења пред Специјалним судом исказе давали иза затворених врата.

Шарић је у међувремену, 14. априла ухапшен због сумње да је од почетка 2020. до 14. априла 2022. године, организовао организовану криминалну групу која је у међународним размерама на територији Јужне Америке, спроводила криминални план договарања неовлашћене куповине кокаина, његов транспорт до Европе ради даље продаје, а све у циљу стицања финансијске користи.

Претходно је Шарићу је 24. децембра Апелациони суд укинуо притвор и одредило кућни притвор уз електронски надзор.

Фото: З. Јовановић Мачак

 

Он је четири и по године био у бекству, а предао се домаћим правосудним органима у марту 2014. године од када је до 24. децембра 2021. био у притвору.

Иначе, претрес пред Апелационим судом се одржава пошто је овај суд након поновног разматрања жалби у новембру прошле године, одлучио да отвори претрес и сам изведе кључне доказе, након чега ће донети нову правоснажну пресуду.

Прву правоснажну пресуду из октобра 2020. године је следећег маја Врховни касациони суд укинуо по ванредном правном леку и наложио да се поново разматрају жалбе на првостепену пресуду Специјалног суда из 2018. године којом је Шарић осуђен на 15 година затвора због шверца кокаина током 2008. и 2009. године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".