Глумац Ненад Маричић се позвао на речи Бориса Лијешевића да је "Рат и мир" "огроман комад у коме су велике идеје", у којима је истовремено оценио да се тога "не треба плашити већ са радошћу ући у тај посао па шта Бог да".

"Не можемо другачије иначе би се у том страху поред таквим делом свако зауставио", рекао је Маричић, који посебно истиче у Толстојевом комаду "лепе реплике".

На репертоару Народног позоришта представа "Године врана" је испунила очекивања публике, како каже глумац, премијера и прве репризе показале да је то "експлозија правог театра који је достојан националног позоришта".

Причајући о будућности позоришта, Маричић је је оценио да док апетит публике диригује развој медија, технолошки напредак мења филм, телевизију и биоскопе дотле се "позориште не мења од трентука када је човек први пут имао потребу да приповеда".

Такође је додао да "позорише у разним облицима опстаје у суштини непромењено већ хиљадама година", а као да поседује и исцелитељску моћ.

"Када смо болесни кажемо једни другима: ''Иди одиграј представу, излечићеш се''. То је необичан феномен. Ако вас боли стомак изађете на сцену и тих два сата ништа вас не боли. На неки начин позориште исцељује не смао физички већ и духовно", приметио је глумац.

''Позориште је увек ту да мења, усмерава друштво, опомиње, указује врло директно на наше грешке".- изјавио је за крај глумац. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".