Glumac Nenad Maričić se pozvao na reči Borisa Liješevića da je "Rat i mir" "ogroman komad u kome su velike ideje", u kojima je istovremeno ocenio da se toga "ne treba plašiti već sa radošću ući u taj posao pa šta Bog da".

"Ne možemo drugačije inače bi se u tom strahu pored takvim delom svako zaustavio", rekao je Maričić, koji posebno ističe u Tolstojevom komadu "lepe replike".

Na repertoaru Narodnog pozorišta predstava "Godine vrana" je ispunila očekivanja publike, kako kaže glumac, premijera i prve reprize pokazale da je to "eksplozija pravog teatra koji je dostojan nacionalnog pozorišta".

Pričajući o budućnosti pozorišta, Maričić je je ocenio da dok apetit publike diriguje razvoj medija, tehnološki napredak menja film, televiziju i bioskope dotle se "pozorište ne menja od trentuka kada je čovek prvi put imao potrebu da pripoveda".

Takođe je dodao da "pozoriše u raznim oblicima opstaje u suštini nepromenjeno već hiljadama godina", a kao da poseduje i isceliteljsku moć.

"Kada smo bolesni kažemo jedni drugima: ''Idi odigraj predstavu, izlečićeš se''. To je neobičan fenomen. Ako vas boli stomak izađete na scenu i tih dva sata ništa vas ne boli. Na neki način pozorište isceljuje ne smao fizički već i duhovno", primetio je glumac.

''Pozorište je uvek tu da menja, usmerava društvo, opominje, ukazuje vrlo direktno na naše greške".- izjavio je za kraj glumac. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".