Само прави пријатељи (а имао их је двоје) су знали да је у приватном животу Бени Хила био веома усамљен. Преминуо је од срчаног удара у изнајмљеном стану. Тело је пронађено два дана након његове смрти.

Његово право име било је Алфред Хоторн Хил и рођен је 21. јануара 1924. године у Саутемптону. Као ТВ звезда, поновио је да му је каријера комичара у крви, јер су његов деда Хенри и отац Алфред били ... циркусанти.

Први је радио као кловн у циркусу Бертрам Милс, који је често посећивала британска краљевска породица. У случају овог другог, неки извори кажу да је био кловн, док други кажу да је чистио кавезе са животињама. Сви се слажу да је циркуска „каријера“ Алфреда Хила старијег прекинута избијањем Првог светског рата. По повратку са фронта у Саутемптон, оженио се Хелен Кејв и нашао посао у медицинској радњи. Продавао је, између осталог кондоме, и демонстрирао њихову исправну употребу на џиновском моделу. Из тог разлога су школски другови исмевали Алфреда јуниора.

Имао је огроман таленат. Већ са три године савршено је имитирао Чарлија Чаплина , а са шест је на плажи певао песме Луиса Армстронга и Мориса Шевалијеа, за шта је прикупљао мале прилоге. Када је његова мајка сазнала за то, мали Алфи је добио прво батинање.

Како је разносач млека постао ТВ звезда

По завршетку основне школе, Алфред јуниор је почео да ради на пола радног времена. Радио је на ваги у компанији за угаљ, гласник у робној кући, допремао је млеко у коњским запрегама (о којима је компоновао песму „Ерни”, која је крајем 1971. доспела на врх британских топ листа). Године 1940. напустио је Саутемптон и дошао у Лондон да оствари свој највећи сан – да постане комичар.

Провео је недеље у склоништу од ваздушних напада. Успео је да се запосли као помоћник редитеља сета, понекад као ректор у радио драмама. Онда га је британска војска затражила. Био је механичар и возач камиона који је прешао хиљаде километара. Резултат овог искуства била је аверзија према аутомобилима, Хил никада није имао сопствени аутомобил.

На крају Другог светског рата нашао се у војном бенду Stars in Battledress. Тада је променио име у Бени, у част популарног америчког комичара Џека Бенија. 

Као Бени Хил, започео је своју каријеру на Би -Би-Сију и постао британска ТВ звезда. Његов оригинални програм "Бени Хил Шоу" дебитовао је на малом екрану 15. ј⁷ануара 1955. Популарност је расла из епизоде ​​у епизоду, иако се његова духовитост тешко може назвати суптилном. У хиљадама кратких скечева, Хил је играо улогу момка који јури оскудно одевене девојке. На питање о рецепту за успешну забаву, одговорио је:

- Добра музика, лепе девојке и пуно смеха.

Године 1969. успоставља сарадњу са Телевизијом Темза и добија прилику да освоји свет. Његов програм је емитован у скоро 100 земаља. Бени Хил је стекао милионе фанова, укључујући Грета Гарбо , Мајкл Џексон и ... Чарли Чаплин, који је комичара угостио у свом дому у Швајцарској.

 

 

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".