Чини се да снимак од два и по минута показује како грбе израњају изнад површине воде док нешто плива и окреће се испод. Стручњаци су то описали као најуверљивији снимак из последње две деценије проведене у потрази за чудовиштем из Лох Неса.

Пар у својим педесетим годинама снимио је видео док је био на одмору у шкотској висоравни и надају се да ће бити анализиран у настојању да се помогне у решавању гласина о чудовишту. На снимку се види тајанствено створење које плива тик испод површине воде око 150 метара од обале, а иза њега се налази снажан траг воде.

- Стварно не знам што је то било у води. Било је нешто велико, покренуло се нечиме. Није било како би то риба учинила - рекла је жена.

Тајанствени тренутак на језеру снимила је након што се рано пробудила у понедељак и кренула напоље са својом камером јер је вода била мирна, након чега је угледала велико створење како се креће. "Што је то забога?", чује се како говори док бележи тренутак на свом ајфону.

Фотографије су такође снимљене из викендице брачног пара удаљене мање од километра од језера и насупрот дворца Уркухарт.

Гери Кембел, који је прославио 25 година евидентирања виђења Неси, признао је снимак и рекао да је то најбоље што је видео у 22 године.

- Што се тиче видео доказа, у прошлости су била два или три стварно добра видеа, али ово је сигурно међу најбољима - рекао је он за Мејл Онлајн и додао: - Када се појави овако нешто необјашњиво, заиста је супер.

Муж и жена тврде да је створење било дугачко око 915 цм и да је имало барем једно пераје или уд који се кретао "као весло" испод површине. Описали су да су видели нешто чудно под водом што је "јурило напред и окренуло се".

Локални стручњак за видео и фотографију рекао је да је оно што је пар снимио "очито живо" и да је изашло из воде пре него што је ушло, те да је дефинитивно веће од птице.

Фото: Профимедиа

 

 

То је једно од четири досадашњих виђења ове године која су одобрена у службеном регистру опажања чудовишта из Лох Неса који води господин Кембел.

Први је забележен 30. марта када је редитељ документараца Џејми Хантли посетио језеро око 11 сати са својим колегом Вореном Спидом. Господин Хантли испричао је да су се возили покрај гробља Болескин када је у језеру угледао "велики предмет или створење". Присетио се да је рекао: "Шта је то огромно?", након што је видео кретање у води и рекао да је кожа звери мокра и упоредива са кожом китова.

Пет дана касније, Том Инграм је известио о још једном виђењу током крстарења. Господин Инграм, који је био у посети из Портсмаута, снимио је велику масу у води након што је успостављен контакт на сонару брода у близини Инвермористона око 13.30 сати.

Треће виђење догодило се 15. априла у близини дворца Алдоури око 9.30 сати, пише британски Мирор.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".