Čini se da snimak od dva i po minuta pokazuje kako grbe izranjaju iznad površine vode dok nešto pliva i okreće se ispod. Stručnjaci su to opisali kao najuverljiviji snimak iz poslednje dve decenije provedene u potrazi za čudovištem iz Loh Nesa.

Par u svojim pedesetim godinama snimio je video dok je bio na odmoru u škotskoj visoravni i nadaju se da će biti analiziran u nastojanju da se pomogne u rešavanju glasina o čudovištu. Na snimku se vidi tajanstveno stvorenje koje pliva tik ispod površine vode oko 150 metara od obale, a iza njega se nalazi snažan trag vode.

- Stvarno ne znam što je to bilo u vodi. Bilo je nešto veliko, pokrenulo se nečime. Nije bilo kako bi to riba učinila - rekla je žena.

Tajanstveni trenutak na jezeru snimila je nakon što se rano probudila u ponedeljak i krenula napolje sa svojom kamerom jer je voda bila mirna, nakon čega je ugledala veliko stvorenje kako se kreće. "Što je to zaboga?", čuje se kako govori dok beleži trenutak na svom ajfonu.

Fotografije su takođe snimljene iz vikendice bračnog para udaljene manje od kilometra od jezera i nasuprot dvorca Urkuhart.

Geri Kembel, koji je proslavio 25 godina evidentiranja viđenja Nesi, priznao je snimak i rekao da je to najbolje što je video u 22 godine.

- Što se tiče video dokaza, u prošlosti su bila dva ili tri stvarno dobra videa, ali ovo je sigurno među najboljima - rekao je on za Mejl Onlajn i dodao: - Kada se pojavi ovako nešto neobjašnjivo, zaista je super.

Muž i žena tvrde da je stvorenje bilo dugačko oko 915 cm i da je imalo barem jedno peraje ili ud koji se kretao "kao veslo" ispod površine. Opisali su da su videli nešto čudno pod vodom što je "jurilo napred i okrenulo se".

Lokalni stručnjak za video i fotografiju rekao je da je ono što je par snimio "očito živo" i da je izašlo iz vode pre nego što je ušlo, te da je definitivno veće od ptice.

Foto: Profimedia

 

 

To je jedno od četiri dosadašnjih viđenja ove godine koja su odobrena u službenom registru opažanja čudovišta iz Loh Nesa koji vodi gospodin Kembel.

Prvi je zabeležen 30. marta kada je reditelj dokumentaraca DŽejmi Hantli posetio jezero oko 11 sati sa svojim kolegom Vorenom Spidom. Gospodin Hantli ispričao je da su se vozili pokraj groblja Boleskin kada je u jezeru ugledao "veliki predmet ili stvorenje". Prisetio se da je rekao: "Šta je to ogromno?", nakon što je video kretanje u vodi i rekao da je koža zveri mokra i uporediva sa kožom kitova.

Pet dana kasnije, Tom Ingram je izvestio o još jednom viđenju tokom krstarenja. Gospodin Ingram, koji je bio u poseti iz Portsmauta, snimio je veliku masu u vodi nakon što je uspostavljen kontakt na sonaru broda u blizini Invermoristona oko 13.30 sati.

Treće viđenje dogodilo se 15. aprila u blizini dvorca Aldouri oko 9.30 sati, piše britanski Miror.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".