На снимку се види како се са морнарима састаје шеф руске морнарице, адмирал Николај Јевменов

Јеменов је рекао је да ће посада наставити да служи у морнарици, јавља Тасс.

Видео дуг 38 секунди, који је објављен у суботу, на званичном Твитер профилу руског министарства одбране, показује адмирала како поздравља неколико десетина мушкараца у униформама руске морнарице. У овом тренутку не постоји потврда када је снимљен видео.

Украјина тврди да је погодила "Москву" пројектилилма Нептун, док Русија тврди да је на броду дошло до експлозије муниције узроковане пожаром и да је због тога потонуо. Руско министарство обране објавило је да је Москва потонула за време покушаја да дође до луке по олујном времену. Сједињене Америчке Државе подржале су украјинску верзију приче.

У западним медијима спекулише се и о томе колико је морнара изгубило живот на "Москви".

Према писању британског Телеграфа, верује се да је неколико стотина морнара погинуло на руској крстарици након што су је погодили украјински пројектили. Најновији извештаји говоре да је тек неколико десетина чланова посаде од њих 510 спашено пре него што је "Москва" потонула, наводи се у Телеграфу.

Потопљена крстарица "Москва" дуга је 186 метара. Била је понос руске поморске флоте у Црном мору, наоружана низом пројектила и противракетних одбрамбених система.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".