Na snimku se vidi kako se sa mornarima sastaje šef ruske mornarice, admiral Nikolaj Jevmenov

Jemenov je rekao je da će posada nastaviti da služi u mornarici, javlja Tass.

Video dug 38 sekundi, koji je objavljen u subotu, na zvaničnom Tviter profilu ruskog ministarstva odbrane, pokazuje admirala kako pozdravlja nekoliko desetina muškaraca u uniformama ruske mornarice. U ovom trenutku ne postoji potvrda kada je snimljen video.

Ukrajina tvrdi da je pogodila "Moskvu" projektililma Neptun, dok Rusija tvrdi da je na brodu došlo do eksplozije municije uzrokovane požarom i da je zbog toga potonuo. Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je Moskva potonula za vreme pokušaja da dođe do luke po olujnom vremenu. Sjedinjene Američke Države podržale su ukrajinsku verziju priče.

U zapadnim medijima spekuliše se i o tome koliko je mornara izgubilo život na "Moskvi".

Prema pisanju britanskog Telegrafa, veruje se da je nekoliko stotina mornara poginulo na ruskoj krstarici nakon što su je pogodili ukrajinski projektili. Najnoviji izveštaji govore da je tek nekoliko desetina članova posade od njih 510 spašeno pre nego što je "Moskva" potonula, navodi se u Telegrafu.

Potopljena krstarica "Moskva" duga je 186 metara. Bila je ponos ruske pomorske flote u Crnom moru, naoružana nizom projektila i protivraketnih odbrambenih sistema.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".