Државу у којој букти рат напустили су пре неколико дана, а сада су се и венчали на другом крају света у Мексику, у Тихуани, где се налазе у избеглиштву. Брак ће им омогућити да ускоро крену пут Сједињених Америчких Држава, где ће покушати да изграде неки нови и, надају се, бољи живот.

Америчка влада тренутно допушта улазак расељених Украјинаца, али Боборском, као руском мигранту, то не било омогућено.

- Имам руски пасош и то ме чини непожељном особом. Чак и неке ваздухопловне компаније нису желеле да ми продају карту јер влада хајка против оних који подржавају Путина и његов режим - рекао је тај младић којем ће сада породична веза са Украјинком, омогућити да ипак уђе у САД.

Грађани Тихуане пару су на све могуће начине помагали да прикупи потребну документацију, а Боброски им је испред камера захвалио на гостољубивости и уложеном труду.

- Ми смо мирни људи. Она је администратор у стоматолошким клиникама, а ја тренер. Све до пре два месеца није нам било на памети да ћемо морати да напустимо Украјину, али ту смо где смо. Чим пређемо границу САД покушаћемо да нађемо послове - рекао је младић који с вољеном девојком тренутно живи у избегличком центру.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".