- У вашој је моћи да замолите британског премијера Бориса Џонсона да изврши утицај на украјинско вођство и оствари пуштање Британаца, тако да их размени за украјинског опозиционог политичара којег су ухапсиле украјинске власти, мог супруга Виктора Медведчука - објавила је Марченко, преноси агенција ТАС С.

Апел Оксане Марченко на друштвеним мрежама прокоментарисала је и портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, саркастично рекавши да ће се британски премијер Џонсон сигурно одазвати апелу.

- Борис Џонсон, који је недавно отпутовао у Кијев, вероватно је свестан судбине поданика краљевског величанства. Неће бити спор у одговору. У међувремену би британска министарка спољних послова могла да искористи прилику да објасни шта су тачно британски држављани радили у Маријупољу с неонацистима - написала је Захарова на Телеграму, преноси агенција РИА Новости.

 

 

Шеф Службе безбедности Украјине (СБУ) Иван Баканов потврдио је 12. априла увече да је ухапшен посланик и шеф политичког савета странке "Опозициона платформа - За живот", Виктор Медведчук.

Медведчук је од маја 2021. био у кућном притвору, одакле је, како је саопштило Министарство унутрашњих послова Украјине, побегао 28. фебруара, четири дана након напада Русије на Украјину и да му се од тада губи траг.

Украјинске власти Медведчука сумњиче за велеиздају и покушаје пљачке националних ресурса на Криму, који је Москва анектирала 2014. године.

Он се у Украјини сматра савезником руског председника Владимира Путина, кога назива "личним пријатељем", а медији наводе и да је Путин кум његове најмлађе ћерке.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".