Уочи почетка сусрета кошаркаши Жалгириса изнели су на паркет велики банер са натписом "Стоп рату у Украјини" који су током секвенце пуштања химне Евролиге држали са судијском тројком. Тачније, без петорке Црвене звезде.

Тај потез гостујућих играча изазвао је љутњу и звиждука пуних трибина Жалгирио Арене, што је покренуло велику дискусију у јавности и на друштвеним мрежама. На трибинама су почела скандирања против председника Русије Владимира Путина, затим против Србије, док су малобројни навијачи Црвене звезде "поздрављени" заставом НАТО алијансе?! Тако бар напомиње литвански новинар Маријус Милашијус који је у низу објава на друштвеним мрежама дао доказ за ове тврдње.

После утакмице тренер Црвене звезде Дејан Радоњић поручио је да се "нада да ће мир да се успостави ускоро" и није желео да коментарише зашто његова стартна петорка није држала банер. Одговор је понудио Ерон Вајт.

- Звезди као тиму речено је да не дирамо банер. Желим само да разјасним свима да не подржавам рат и желим искључиво мир у свету - написао је Вајт.

 

 

Међутим, његова супруга Грејс Вајт је безобразно ударила по Звезди. 

- Код мене нема неутралности. У потпуности сам на страни Украјине. И морате да будете слободни да истакнете своје мишљење. Не извињавам се Србима, немам ни на чему ни да им се извињавам. Не баца цео тим под аутобус. Ако српски играч није смео да пипне заставу, онда није ни требало. Али сви су они "покрадени" и одузета им је слобода говора од стране менаџмента - поручила  је Грејс и жестоко изнервирала навијаче Црвене звезде.

 

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".