А занимљива је и грешка коју је у интервјуу направила легенда канадског фудбала Џош Симпсон (38), непосредно после жреба на којем су све селекције добиле своје ривале у првој, групној фази такмичења у Катару.

- Белгија је фаворит, а Канада ће настојати да победити Мароко и Србију - рекао је он.

- Кога?! Па играте у групи са Хрватском - рекао је новинар.

- Ух, погрешио сам, под утиском сам жреба, узбуђен сам... Јако поштујем Хрватску, одлична репрезентација и дивна држава, пуно сам пута био тамо.

Узбуђени саговорник, иначе, играо је, између осталог, за Милвол, Кајзерслаутерн, Јагн Бојс, али као играч никад није отишао на СП. Сад је био део канадске делегације на жребу, као председник њиховог премијерлигашког клуба Пацифик ФК.

Потом је за медије додао:

- Белгијски селектор Роберто Мартинез треба да буде забринут, 100 посто. Ко год је пратио Канаду у квалификацијама видео је како је то посебна екипа. Селектор ради сјајан посао, освојити такву групу, испред Мексика и САД, значи веома пуно.

А селектор о којем говори је Енглез Џон Хердман (46), који ће у Катару исписати историју као први тренер који ће водити репрезентацију и на женском и на мушком СП! Водио је женску репрезентацију Новог Зеланда од 2006. до 2011. и одвео је на СП 2007. и 2011., као и на Олимпијске игре 2008. Потом је, од 2011. до 2018. године, водио женску репрезентацију Канаде, с којом је освојио Панамеричке игре 2011. и олимпијске бронзе 2012. и 2016. Од 2018. је на челу мушке репрезентације, коју је, ето, одвео на СП први пут после 1986.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".