Иранци су на крају циклуса скупили 25 бодова, а у последњем колу са 2:0 побеђен је Либан.

Међутим, дешавања са тог меча могла би бити кобна за ову селекцију. Наиме, сусрет је игран у Машаду који се налази на северу земље. Како репрезентације често не игра у том веома религиозном граду многи су желели да погледају сусрет. Током утакмице десио се прави скандал пошто није дозвољено да 2.000 жена уђе на трибине иако су имале уредно купљење карте. Наводно су жене и понижаване тако што су их редари попрскали спрејем, а на једном снимку се може и видети како мало дете плаче у наручју једне од жена.

 

Иранци су још 2019. године добили ултиматум да морају да пуштају жене на утакмице, међутим поново су прекршили договор и сада се суочавају са озбиљним санкцијама.

- Из ФИФА и ФА Азије нам стижу забрињавајуће вести, написао је на Твитеру Мехрдад Серадсчи, члан ФС Ирана.

Најекстремнија санкција би била искључење за Мундијала, опција коју свакако не треба искључити у овом случају. Уколико би се то десило поставља се питање ко би ускочио уместо избаченог Ирана.

Према члану 6. правилника у случају да нека од репрезентација одустена или буде избачена ФИФА ће донети дискретну одлуку према властитом нахођењу ко би упао на завршни турнир.

Једна од опција је да на Мундијал оде репрезентација са најбољим коефицијентом, а која није изборила пласман на турнир. У овом случају то је репрезентација Италије.

Нема сумње да ће Италијани извршити огроман притисак на ФИФА-у уз наду да ће ипак завршити у Катару после срамотног испадања од Северне Македоније у полуфиналу баража.

Курир 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".