Uoči početka susreta košarkaši Žalgirisa izneli su na parket veliki baner sa natpisom "Stop ratu u Ukrajini" koji su tokom sekvence puštanja himne Evrolige držali sa sudijskom trojkom. Tačnije, bez petorke Crvene zvezde.

Taj potez gostujućih igrača izazvao je ljutnju i zvižduka punih tribina Žalgirio Arene, što je pokrenulo veliku diskusiju u javnosti i na društvenim mrežama. Na tribinama su počela skandiranja protiv predsednika Rusije Vladimira Putina, zatim protiv Srbije, dok su malobrojni navijači Crvene zvezde "pozdravljeni" zastavom NATO alijanse?! Tako bar napominje litvanski novinar Marijus Milašijus koji je u nizu objava na društvenim mrežama dao dokaz za ove tvrdnje.

Posle utakmice trener Crvene zvezde Dejan Radonjić poručio je da se "nada da će mir da se uspostavi uskoro" i nije želeo da komentariše zašto njegova startna petorka nije držala baner. Odgovor je ponudio Eron Vajt.

- Zvezdi kao timu rečeno je da ne diramo baner. Želim samo da razjasnim svima da ne podržavam rat i želim isključivo mir u svetu - napisao je Vajt.

 

 

Međutim, njegova supruga Grejs Vajt je bezobrazno udarila po Zvezdi. 

- Kod mene nema neutralnosti. U potpunosti sam na strani Ukrajine. I morate da budete slobodni da istaknete svoje mišljenje. Ne izvinjavam se Srbima, nemam ni na čemu ni da im se izvinjavam. Ne baca ceo tim pod autobus. Ako srpski igrač nije smeo da pipne zastavu, onda nije ni trebalo. Ali svi su oni "pokradeni" i oduzeta im je sloboda govora od strane menadžmenta - poručila  je Grejs i žestoko iznervirala navijače Crvene zvezde.

 

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".