Пре самог процеса препоручује се да неко време потопите руке у топлу воду, а ево и које су методе.

Обични алкохол

Ракија или средство за дезинфекцију руку су два најбоља трика за скидање лака с ноктију. Нанесите га на вату и оставите 10 секунди да стоји на ноктима. Лак би требало да спадне. Такође, може вам помоћи и парфем који садржи алкохол. Иако ће вам за овај трик бити потребне веће количине него када је реч о чистом алкохолу, исплати се. Имајте на уму да ће мирис бити неодољив, што ће целу ситуацију додатно олакшати.

Фото: Предраг Митић

 

Винско сирће и сок од цитруса

Мешањем винског сирћета и сока неког од цитруса добићете ацетон. Помешајте једнаку количину сирћета и природног сока од поморанџе или лимуна. Затим натопите вату и оставите је на ноктима десет секунди. Након што је протљате са ноктију, лак би требало да буде уклоњен.

Фото: Р. Радетић

 

Лак за косу или дезодоранс

Није мит да лак за косу и дезодоранс помажу при уклањању лака за нокте. Могуће је да ће вам бити потребно више од једног покушаја, али резултати ће бити задовољавајући. Поступак је исти као и у претходним методама. Ова техника делотворна је и ако вам се деси да се лак проспе на тепих или другу тканину.

Фото: Профимедиа

 

Производи који садрже соју

Соја је један од омиљених састојака произвођача који праве одстрањиваче лака за нокте без ацетона. Соја делује на омекшавање лака па је због тога једна од најбољих опција. Одстрањивачи на бази соје можда неће реаговати агресивно попут ацетонских, али свакако ће пружити добре резултате

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".