Pre samog procesa preporučuje se da neko vreme potopite ruke u toplu vodu, a evo i koje su metode.

Obični alkohol

Rakija ili sredstvo za dezinfekciju ruku su dva najbolja trika za skidanje laka s noktiju. Nanesite ga na vatu i ostavite 10 sekundi da stoji na noktima. Lak bi trebalo da spadne. Takođe, može vam pomoći i parfem koji sadrži alkohol. Iako će vam za ovaj trik biti potrebne veće količine nego kada je reč o čistom alkoholu, isplati se. Imajte na umu da će miris biti neodoljiv, što će celu situaciju dodatno olakšati.

Foto: Predrag Mitić

 

Vinsko sirće i sok od citrusa

Mešanjem vinskog sirćeta i soka nekog od citrusa dobićete aceton. Pomešajte jednaku količinu sirćeta i prirodnog soka od pomorandže ili limuna. Zatim natopite vatu i ostavite je na noktima deset sekundi. Nakon što je protljate sa noktiju, lak bi trebalo da bude uklonjen.

Foto: R. Radetić

 

Lak za kosu ili dezodorans

Nije mit da lak za kosu i dezodorans pomažu pri uklanjanju laka za nokte. Moguće je da će vam biti potrebno više od jednog pokušaja, ali rezultati će biti zadovoljavajući. Postupak je isti kao i u prethodnim metodama. Ova tehnika delotvorna je i ako vam se desi da se lak prospe na tepih ili drugu tkaninu.

Foto: Profimedia

 

Proizvodi koji sadrže soju

Soja je jedan od omiljenih sastojaka proizvođača koji prave odstranjivače laka za nokte bez acetona. Soja deluje na omekšavanje laka pa je zbog toga jedna od najboljih opcija. Odstranjivači na bazi soje možda neće reagovati agresivno poput acetonskih, ali svakako će pružiti dobre rezultate

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".