Власта се појавио у сценама глумцем Леоном Лучевим, који се нашао у улози Јовче, Хаџи Трифуновог сина. Танасије је у Велисављевићевој интерпретацији наизглед невешти помоћник, промућурни и мудри "мали човек", а Властина глума одише свим квалитетима, по којима смо га знали деценијама. Великан глумишта био је виталан и надахнут и у својим последњим данима.

Велисављевићев живот није био лак. Године 1943., када је имао само 17 година, одведен је у концентрациони логор Дортмунд Херде у Немачкој, одкле је побегао 1944.

Фото: З. Кнежевић

 

У Београду је преживео савезничко бомбардовање, глад и сиромаштво. По завршетку рата покушао је да побегне у Америку, али у тој намери није успео. Ухапшен је и одведен у затвор који се тада налазио на београдској Ади.

Следеће хапшење уследило је 1950. године - тада је одведен у затвор на Бањицу, одакле је потом пребачен на Голи оток. На озлоглашеном острву провео је три године. Године 1953. рехабилитован је и враћен у Београд. Због његове прошлости врата позоришта била су му дуго затворена.

Након што је коначно добио прилику да глуми, Власта је у вишедеценијској каријери играо у 45 дугометражних филмова, 61 телевизијском филму и 57 серија. На филмском платну први пут се појавио 14. јула 1959. године у ратној драми "Ноћи и јутра" у режији Пјера Мајхровског.

Серија "Нечиста крв", која је изазвала велико интересовање емитује се на РТС-у, суботом и недељом у вечерњим терминима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".