ТВ серија Војислава Нановића објединила је неколико дела Боре Станковића, као и ликове: Хаџи Трифуна, Софку, Миткета, Коштану... Ради се о породичној саги у раздобљу од педесет година 19. века коју чине ликови и мотиви старог Врања.

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

Бјела је истакао да ће серија бити веома занимљива.

- Бора Станковић је сочан писац, а његова дела су склопљена у серију. Мени је жао што смо тако мало екранизовали наше велике писце. И начин на који су редитељи успели да приступе, модерно, као вестерн, то ми је занимљиво. Ја сам читао сценарио и мислим да ће то бити нешто што ће носити велику литературу. Биће пуно обрта, крви, зноја и секса - рекао је Бјелогрлић током отварања изложбе костима из ове серије.

Фото: Профимедиа

На питање да ли ћемо њега виђати у тим сценама, рекао је:

- Ја те сцене не снимам. -

Бјелогрлић је истакао и да нам је потребно више таквих серија које се осврћу на нашу прошлост.

- Ми смо народ који има славну прошлост, имамо добру литературу која се освртала на њу. Имамо о чему да правимо серије и филмове и треба то да радимо.

Фото: АТА имагес

 

Подсетимо, серија "Нечиста крв" почеће причом о животу хаџи-Трифуна, богатог и утицајног трговца у Врању, које се и даље налази на граници са тек ослобођеном Србијом, а наставити судбином чувене Софке, вероватно најпознатије хероине Боре Станковића.

(Glossy)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".