Једну од централних улога у новој епизоди имала је слушкиња Стојна, чији лик тумачи глумица Соња Колачарић.

Епизода прати догађања после смрти Хаџи Трифуна (Драган Бјелогрлић). Бригу о породичном имању преузео је његов син, Јовча. Други Хаџи Трифунов син, Ефенди Мита (Драган Мићановић), немаран је према наслеђу и одлази на дуга путовања покушавајући на тај начин да побегне и од себе и од своје одговорности према породици.

Фото: РТС принтскрин

 

Случајан сусрет са некадашњом слушкињом, Стојном, његовом љубављу из младости, буди стара осећања. Мита и Стојна, у младости страсно заљубљени једно у друго, нису ни знали да су заправо брат и сестра - будући да је она ванбрачна ћерка газде Трифуна.

Приликом сусрета који се одиграва много година касније, у шумарку, Мита и Стојан се љубе и падају у страствени занос. Ипак, захваљујући овоме, она потом добија батине од Јовчиног слуге, будући да њихова веза изазива велику узнемиреност у породици, због родоскрвнућа.

Фото: РТС принтскрин

 

Иначе, улогу Стојне у младости, у претходним епизодама играла је млада глумица Теодора Драгићевић, која не крије да је улогу Стојне било тешко тумачити. Она је говорећи о овом лику из дела Боре Станковића истакла да је њена љубав искрена и чиста.

- Тада се много више ствари скривало. Тада се о много више ствари ћутало и зато је то, ако може тако да се каже, нормалнија ситуација за то време. Што се тиче моје улоге, било је тешко играти јер је то најчистија и најискренија љубав на свету. То је прва љубав која се човеку догоди у животу и од кад је била мала, она мисли на њега - објаснила је недавно Теодора Драгићевић, гостујући на РТС-у.

 

 

Она је додала да јој је било задовољство да ради са својим искусним и познатим колегама, за које каже да су били спремни да јој помогну и да је посаветују.

- Нела Михаиловић је увек била ту. Играла сам с њом у још једном пројекту после овога. Много волим Нелу као глумицу и као особу - нагласила је Теодора.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".