Jednu od centralnih uloga u novoj epizodi imala je sluškinja Stojna, čiji lik tumači glumica Sonja Kolačarić.

Epizoda prati događanja posle smrti Hadži Trifuna (Dragan Bjelogrlić). Brigu o porodičnom imanju preuzeo je njegov sin, Jovča. Drugi Hadži Trifunov sin, Efendi Mita (Dragan Mićanović), nemaran je prema nasleđu i odlazi na duga putovanja pokušavajući na taj način da pobegne i od sebe i od svoje odgovornosti prema porodici.

Foto: RTS printskrin

 

Slučajan susret sa nekadašnjom sluškinjom, Stojnom, njegovom ljubavlju iz mladosti, budi stara osećanja. Mita i Stojna, u mladosti strasno zaljubljeni jedno u drugo, nisu ni znali da su zapravo brat i sestra - budući da je ona vanbračna ćerka gazde Trifuna.

Prilikom susreta koji se odigrava mnogo godina kasnije, u šumarku, Mita i Stojan se ljube i padaju u strastveni zanos. Ipak, zahvaljujući ovome, ona potom dobija batine od Jovčinog sluge, budući da njihova veza izaziva veliku uznemirenost u porodici, zbog rodoskrvnuća.

Foto: RTS printskrin

 

Inače, ulogu Stojne u mladosti, u prethodnim epizodama igrala je mlada glumica Teodora Dragićević, koja ne krije da je ulogu Stojne bilo teško tumačiti. Ona je govoreći o ovom liku iz dela Bore Stankovića istakla da je njena ljubav iskrena i čista.

- Tada se mnogo više stvari skrivalo. Tada se o mnogo više stvari ćutalo i zato je to, ako može tako da se kaže, normalnija situacija za to vreme. Što se tiče moje uloge, bilo je teško igrati jer je to najčistija i najiskrenija ljubav na svetu. To je prva ljubav koja se čoveku dogodi u životu i od kad je bila mala, ona misli na njega - objasnila je nedavno Teodora Dragićević, gostujući na RTS-u.

 

 

Ona je dodala da joj je bilo zadovoljstvo da radi sa svojim iskusnim i poznatim kolegama, za koje kaže da su bili spremni da joj pomognu i da je posavetuju.

- Nela Mihailović je uvek bila tu. Igrala sam s njom u još jednom projektu posle ovoga. Mnogo volim Nelu kao glumicu i kao osobu - naglasila je Teodora.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".