У београдски кафић на Дорћолу Џеј Рамадановски ушао је и одмах почео да ђуска у ритму музике која је допирала са звучника. Са свим гостима се поздравио, наручио кафу и започео разговор. Одмах нам рече да је укочен, јер га је ухватила промаја, али је, ипак, стигао на снимање ТВ емисије, обавио још неке послиће "у трку" и зато петнаестак минута закаснио. Навикли смо на отворену "жваку" са Џејом, без много увијања и филозофирања. Ипак, није био "у фазону". Мајка му је већ месец и по дана у болници и не зна се када ће бити на кућној нези. То га ових дана највише брине и утиче на добро расположење.

Фото: Архив Новости

 

- Ко те је натерао да се окушаш као водитељ "Музичке планете" на ТВ Пинк?

- Бане Стојановић и то му никад нећу опростити! Ха-ха зезнуо ме је добро!

Месецима си био, према листи "ТВ Новости", најнеомиљенија фаца у медијима по оцени гледалаца.

- Ма, није то толико страшно, јер и кад сам био најомиљенија фаца на естради, о мени је свашта писано. Чини ми се да је појединцима засметало што баш ја водим једну гледану ТВ- емисију. Не може нико да ме убеди да првих месец- два "Музичка планета" није направила "бум". Цела Србија је гледала ту емисију. Када сам пожело да прекинем водитељство, јер ми се учинило да је права мера одрађена после десетак емисија, Бане Стојановић је завапио: "Пропашће ми емисија, немој да прекидаш да се појављујеш! Ајде, издржи још мало!" И тако још мало, још мало и ја сам водио "Музичку планету" близу годину дана. Што је много- много је, дошло је до засићења! Људима сам постао трн у оку, питали су се шта ја хоћу...

Фото: Фотодокументација Борбе

Колико се водитељство одразило на твоју певачку каријеру?

- Био је то сигурно минус! Ипак, могао сам себи да дозволим да ризикујем, јер са емисијом нисам "упао" шпицу своје каријере. Не кажем да је моје време прошло и да ми је каријера на заласку! То није истина, али врхунац сам максимално искористио када је требало. Нема потребе да страхујем да ћу се изгубити са естрадне сцене тек тако, јер сам оставио дубок траг у музици.  Још има много људи који воле мене и моје песме. Долазе нови певачи, настају нови хитови, али мене и даље публика срдачно дочекује. Не кажу било ком певачу: "Где си царе? Како је краљу? Шта има, легендо?" Ја то и данас доживљавам, а то није мала ствар.

Пратиш ли ТВ- програм? Која је твоја омиљена станица?

- Право да ти кажем, када сам слободан, најрадије гледам програм ТВ БК. Они ми најбоље "пашу"- све је брзо, кратко, јасно, веома занимљиво, држи пажњу. Гледам и ТВ Пинк, ТВ Палму, филмове, поједине музичке емсије, ако ме занимају песме које су недавно снимиле моје колеге.

Фото: Д. Мишић

 

С времена на време појављујеш се као композитор. Те песме постигле су леп успех, а последњих дана Весна Змијанац хвали песму коју си написао, а она снимила - "Проклета сам, јер сам жена". Како је дошло до ваше сарадње?

- На прошлој касети мала Каћа написала ми је супер текстове за песме "Потражићу собу с погледом на те" и "Дунав". Наставио сам од ње да узимам текстове и да комнпонујем музику на њих. Тако је настала "Проклета сам, јер сам жена". На Весниној касети имам још једну песму, за коју ће се тек чути. Весни сам у старту рекао да ће "Проклета..." бити хит. Већ је песма "упалила", временом ће постати још већи хит.

Да се остале колегинице не наљуте што им ниси понудио своје песме?

Прво сам ову песму понудио Брени, али она је одбила. Онда сам дао Весни, која је прихватила, да би ми Саша Поповић потом јавио и тражио да дам Брени. Е, нема лаве, сад је касно, отишло, узела друга. Додуше, једну песму сам давао и Цеци, али је њој управо тада изашла касета, па је било рано да "штекује" нове песме.

Фото: Архив Новости

 

Да ли си скуп?

- Нисам - сома марака!

Хонорар делиш са текстописцем Каћом?

- Ма, њој дајем лову, шта ће мени, ја имам довољно?! Желео сам Каћи да помогнем и успео сам. Многи сада знају за њу и њен таленат. Још ће се за њу чути! Само да се не промангупира. Знаш како је са клинцима када им уђе вода у уши, па полуде. Осете популарност, лову, дигну нос, мисле да могу све сами, што није тачно. Ето, када сам ја одлучио да могу без Футе и Марине - после десет година!

Да ли ћеш на новом албуму имати неку обраду? Какво изненађење спремаш?

- Имам у плану неке идеје, али нико још на естради то није покушао. Не знам како да у студију прикажем и извучем да све буде "цакум-пакум" како сам замислио. У плану ми је сарадња са Џансевер, слепом певачицом из Скопља. Пева "боли глава". Недавно су је чули у земунском "Пинкију" и неке твоје колеге су засузиле када је она "пустила" глас.

Фото: Фотодокумнтација Борбе

Путујеш ли ти по иностранству?

- Радим, има посла. Певао сам у Немачкој, Швајцарској, требало би да путујем у Канаду, где сам био пре осам месеци, зову ме у Америку и Аустралију, а тамо нисам певао шест - седам година.

Смишљаш ли цаке за спотове?

- Прво да одаберем све песме, снимим их у студију, па тек онда на ред долазе спотови. Имаћу неколико песама које сам компоновао, ових дана преговарам са Брајом, требало би од њега да узмем две - три песме... Видећемо!

Како је породица Рамадановски- супруга Нада, ћерке Ана и Марија?

- Сви су добро, деца расту. Музикалне су јер, крв није вода. И ово мало дете већ цупка када чује музику. Ана се смирила када је пошла у школу, није више враголаста као раније.

Фото: Архив Новости

 

Колико те погађају политичка превирања?

- Пратим све што се дешава јер ме занима да ли ће доћи до промена, хоће ли моћи нормално да се живи...

Не можеш се пожалити да ти је протеклих година било лоше?

Ја се не жалим! Али, ја певам овом народу. Кад је он несрећан, када нема - све је узалуд! Ми живимо од народа!

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 14. априла 1997.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".