Баја Мали Книнџа је познат као ''песник времена'' током ратова 90-их година када је за врло кратко време динамични Мирко Пајчин успео да се ''пробије''.

Са друге стране Ксенија Пајчин се опробала у другој врсти музике, те са групом ''Дак'' и хитом ''Дачо, волим те'' успева да достигне невиђену популарност међу млађом публиком.

Њен успон је био веома запажен. Ксенија Пајчин је била веома упечатљива због свог изгледа, а 1997. године излази њен први албум ван групе ''Дак''. Почетак њене соло каријере је тада за часопис ''Сабор'' прокоментарисао и Мирко Пајчин, познатији као Баја Мали Книнџа, иначе њен брат од стрица.

Фото: Архив ТВ Новости

 

''Недавно се на естради појавила лепа Ксенија Пајчин, до скоро чланица групе ''Дак''. Ви сте рођаци?

- Ближи смо род, али се не посећујемо редовно. Драго ми је што је успела, јер лепо изгледа, пева и паметна је особа. Успеће као соло-певачица! А волео бих да се сретнемо, јер међу мојим песмама има ''брдо'' стихова по њеној ''мери'', баш за денсере. Ма, пишем ја песме за разне музичке жанрове, само то нико не зна.''

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 31. марта 1997. *