Филмски режисер Џејмса Камерона је направио филм инспирисан овим трагичним догађајем, а оно што га је учинило филмом за сва времена је измишљена љубавна прича између Џека и Роуз.

Међутим, мало ко зна да је Роуз, коју је глумила Кејт Винслет, делимично заснована на стварној особи.

Лик Роуз Девит Бјукетр у филму "Титаник" био је инспирисан Беатрис Вуд.

Беатрис је рођена 1893. а умрла је 1998. године, била је америчка уметница и керамичарка. Била је и један од уредника часописа "The Blind Man" и "Rongwrong" у Њујорку. Студирала је уметност у Паризу, а касније се бавила скулптуром и грнчарством.

Камерон је прочитао њену биографију, те је пронашао инспирацију за креирање главног женског лика у свом култном филму.

Фото: Јавно власништво/Википедија

 

Баш као и Роуз, Беатрис је потицала из богате, традиционалне америчке породице и обе су биле жене испред свог времена. Уметност Беатрис Вуд била је контроверзна за њено доба, а Роуз из "Титаника" такође се бавила уметношћу.

Љубавни живот

Путовала је често по Европи и обишла целу Северну Америку. У односу на Роуз била је преданија уметности која је у великој мери обележила њен живот.

Роуз из филма "Титаник" имала је једну велику љубав, Џека Досона, док је Беатрис волела више мушкараца и многи су јој сламали срце. Ниједан од тих мушкараца није био попут Џека.

Међутим, Беатрис се заљубила у индијског научника, али знала је да његови конзервативни родитељи никада неће одобрити тај избор. Ипак, два пута се враћала у Индију да уграби тренутке са њим.

Фото: Јавно власништво/Википедија

 

Након што је последњи пут напустила Индију 1972, добила је телеграм од њега, а до краја живота га је знала напамет.

Иако је била инспирација за лик Роуз, Беатрис Вуд није волела да прича о томе. Годину дана пре смрти дала је интервју за Фирстпост, али је била више заинтересована за разговор о времену које је провела у Индији и о својим успесима са тог путовања.

Према њеним речима, она никада није погледала филм "Титаник" иако јој је Камерон доставио копију овог остварења.

Иначе, Беатрис је преминула 1998, само годину дана након што је изашао овај награђивани филм. Умрла је у 106. години живота. 

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: