Нина Пророчић Рукавина је наша глумица која је углавном играла у позоришту, док није добила позив да се опроба у лику Уне Христић у популарној серији "Игра судбине". Од првог момента је њена појава пред камерама заинтригирала јавност, а мало ко зна да ова лепа дама има занимљиву животну причу, те да се већ у детињству суочила са озбиљним проблемима.

Рођена је 21. августа 1990. године у Суботици, где је завршила основну школу и гимназију, а 2010. године уписала је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи Јасне Ђуричић и Сање Ристић Крајнов. Мастер студије уписала је 2014. године код професора глуме Радослава Миленковића, а од сезоне 2015/2016 члан је ансамбла Драме. Чланица је Српског народног позоришта из Новог Сада, где у бројним представама има главне улоге.

Употпунила је глумачку екипу у серији "Игра судбине", а лик Уне Христић, који тумачи уместо Драгане Мићаловић, била јој је прва телевизијска улога.

Фото: АТА имагес

 

 

- Испрва сам имала искуства само у позоришту, па зато имам трему. У позоришту имаш право на грешку, мислим, никад немаш право на грешку, али ако нешто није испало добро у позоришту увек можеш да исправиш вежбањем и следећим извођењем, а овде није тај случај. Шта си снимио - снимио си и то иде у етар. И то види много више људи - рекла је раније глумица за ТВ "Прва".

А у приватном животу је мама једног дечака, те јој је највећи изазив био да усклади пословне обавезе и породични живот.

- Ја сам стварно мајка сина, то нам је, мени и Уни, исто. Мени лично није пријатно када чујем реплику из серије "Мајко, оставила си дете", а ја сам 200 километара од свог детета. Мој супруг и син живе у Суботици, одакле сам и ја. Због снимања серије неретко боравим у Београду, али тамо одлазим чим немам снимања - открила је.

 

 

Истакла је да јој је управо супруг био највећа подршка и ветар у леђа да прихвати улогу Уне и тиме отвори варта новом делу своје глумачке каријере.

У детињству јој ампутирали део руке

Нина је у детињству доживела несрећу док се инхалирала, због које јој је ампутиран део десне руке.

– Запалио се пешкир, пошто сам се инхалирала. Пешкир је био изнад мене, кад се запалио ја сам рефлексно одбранила своје лице и скинула тај пешкир са лица, и тад је моја рука настрадала. Морала је да уследи ампутација и то је цела прича око несреће - испричала је својевремено за емисију "Добро у људима".

 

 

Међутим, храбра глумица није дозволила да је та врста хендикепа спречи да уради све што пожели. А њеној срећи није било краја када је успела да упише глуму.

– Ја све могу, прва сам се попела на разбој, радила комплетну гимнастику, играла одбојку, играла сам фолклор, била сам солисткиња. Нема за мене препрека, једина препрека ми је да исечем месо у тањиру, али све остало могу, тако да ја то не сматрам инвалидитетом. Ја сам сама себи највећа подршка. Јако је лепо имати подршку околине, али ја морам имати подршку саме себе да бих стигла тамо где хоћу - закључила је Нина.

 

БОНУС ВИДЕО: