Шербеџија је обавестио своје пријатеље на Фејсбуку да је са супругом посетио Џексон, како га је назвао - мали каубојски градић. Том приликом, он је открио и интересантан историјски податак - да су људи са наших простора, пре једног века, одлазили тамо да копају у рудницима.

- Били смо Ленка и ја у чувеном Џексону, о коме је певао Џони Кеш. Мали каубојски градић у близини Сакрамента.Ту су крајем 19. и почетком 20. века наши људи долазили да у рудницима копају бакар и злато. Били су ту и мој ђед Вујадин и његов старији брат Ђурађ, који је несрећно погинуо у руднику. Ђед Вујадин се вратио у Лику 1912. године. Злато није пронашао - написао је Шербеџија уз видео и додао:

- Срели смо у Џексону доста наших људи, који се свим силама труде да још очувају коју нашу реч. Упознали смо свештеника који пише добре песме а Мирослав Тадић и његова Ивет одржали су диван концерт за те наше потомке каубоје.

У кратком излагању које је забележено на видео снимку, глумац је говорио и о својој давнашњој жељи да глуми каубоја у вестерн филму, која се никада није остварила.

- Са 16 година сам ставио овакав каубојски шешир на главу и не скидам га целог живота, све се надајући да ћу заиграти у вестерн филму. Никад се није догодило. Једном сам, додуше, добио понуду од Клинта Иствуда, који је режирао "Space Cowboys". Велика улога, али нисам играо каубоја, него неког научника или генерала - рекао је Шербеџија.

БОНУС ВИДЕО: