Глумац Војин Ћетковић тумачиће једну од главних улога у представи "Михаел Колхас" у Југословенском драмском позоришту која ће ускоро доживети премијерно извођење.

Тим поводом Војин се огласио, те открио како је текла припрема за премијеру, али и шта га је то током проба избацивало из такта.

- Све до сада нисам схватао шта значи играти насловну улогу, а овај комад ми је то показао. Радећи на овој представи коначно сам то разумео. Воја Брајовић ми је рекао: "Сад ти мораш да нас поведеш". Надам се да колеге верују у мене и да ће ова представа бити дуговечна - рекао је Ћетковић.

Фото: АТА имагес

 

 

- Војин је бацао књигу док је читао, нервирао се због онога што је тамо написано јер је то у њему нешто будило - рекао је редитељ представе Борис Лијешчевић, а глумац је уз осмех потврдио ове наводе.

- Свакодневно се сусрећем са неправдом, па и док сам долазио у позориште догодиле су ми се ситуације које избацују из такта - неко ми је пресекао пут током вожње, аутомобил се није зауставио на пешачком прелазу... Овај комад ме је "нервирао" да сам после сваке прочитане стране бар двапут бацио сценарио - признао је Ћетковић.

Фото: АТА имагес

 

 

Како се наводи, новела "Михаел Колхас" је најблиставије прозно дело писца који је прави представник велике немачке романтичне књижевности. И данас, после два века, Клајст је готово невероватно модеран у стилу, тематици и идеологији свог јединственог опуса.

У причи о човеку који, на путу кроз Саксонију, улази у сукоб са локалним властима и његовој одлуци да се бори и добије правду играју Војин Ћетковић, Војислав Брајовић, Миодраг Драгичевић, Милена Васић, Никола Ракочевић, Срђан Тимаров, Милош Самолов и Алексеј Бјелогрлић.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: