Мира Бањац једна је од најцењенијих домаћих глумица, а детаљи из њеног приватног живота готово уопште нису познати јавности.

Иако данас ужива у продуктима свог вишедецнијског рада, Мира је седамдесетих година имала проблем са зеленашима којима је дуговала огромну количину новца.

- Јаукала сам београдским улицама, била сам на ивици да дигнем руку на себе. Морала сам да позајмљујем новац. Прво сам наишла на зеленаше, који су узимали по три пута више, и то је био рашомон. Једног дана сам отишла у хотел, наручила кафу, села да напишем писмо и хтела да се бацим доле. У једном тренутку позвао ме је Стипе Делић. Каже да хоће да радим велику главну улогу. Била је то чувена Марија, из истоимене серије, због које су ме шишали до главе. Уговор је био милионски. Потпишем и вратим све дугове. То је био мој мрак, али и прочишћење. Пола динара више у животу нисам позајмила - испричала је глумица својевремено.

Фото: В.Данилов

 

 

Подсетимо, већ деценијама уназад важи за једну од омиљених домаћих глумица, а као доказ томе су многобројне награде које је добила за свој допринос глумачкој професији.

Чим је дипломирала у Новом Саду, удала се за Андреја Јовановића, прву велику љубав. Развели су се кад је њихов син Бране имао пет година.

Фото: В.Данилов

 

 

Глумом се бави већ 70 година и за то време је била део познатих пројеката, као што су "Варљиво лето ’68", "Балкански шпијун", "Мајстори мајстори", "Радован трећи" "Породично благо" и други. Своју професију никад није занемарила, те и дан данас активно снима, а појавила се и у серији "Игра судбине".

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: