Бројни корисници друштвених мрежа изненадили су се након што су сазнали значење познате скраћенице, које нуди фасцинантан увид у историју тоалета и санитарних чворова, пише британски Мирор.

Један љубитељ историје открио је да слова означавају "water closet" - пристојан израз за употребу тоалета у данима јавних тоалета.

Дословни превод је "водени ормарић", а скраћеница је настала у време када није било пристојно причати о телесним функцијама. Према водоинсталатерској веб страници Пламбворлд, фраза "water closet" први пут је коришћена у Енглеској 1870-их. Изворно познат као "ормар за испирање", ово је убрзо постало водени ормарић кроз популарну употребу, пре него што се развило у "WC".

Фото: Профимедиа

 

Деветнаести век био је раздобље великих иновација за модерне тоалете, а напредак је знатно помогао у побољшању јавног здравља и хигијене. Краљевско домаћинство ангажовало је једног од најпознатијих санитарних инжењера тог времена Томаса Крапера да замени тоалете у кући Сандрингем новијим моделима 1886. године.

БОНУС ВИДЕО: