Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, осумњиченом се на терет ставља кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, за које је запрећена казна затвора од 2 до 12 година.

Тужилаштво је предложило суду да окривљеном продужи притвор због опасности од бекства и због опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Постоји оправдана сумња да је Димитрије К. у пртљажнику возила марке “Пежо 307” којим је управљао превозио укупно 720 метака различитог калибра, 3 аутоматске пушке, један аутомат са олученом цеви, једну полуаутоматску пушку, као и 290.37 грама материје која садржи експлозивну супстанцу пентрит.

Када су му у месту Вранић прилазили полицијски службеници како би га легитимисали, он је аутомобилом кренуо да бежи, оглушивши се на наређење “Стој полиција”.

Није се зауставио ни на безбедносном пункту Липовица, али је сустигнут и заустављен од стране полицијских службеника Барајево у висини гробља Орловача, након чега је у пртљажнику возила којим је управљао пронађено наведено оружје.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: