Новица Антић, управник београдског позоришта Атеље 212, ухапшен је као члан групе која је крала ордење из зграде СИВ, сазнаје Република. Њему је, након саслушања, одређен притвор до 30 дана, који може бити и продужен.

Подсетимо, у великој акцији полиције и тужилаштва приведен је већи број особа, осумњичених да су годинама износили скупоцено ордење и друге сличне драгоцености из зграде СИВ на Новом Београду. Како се процењује, однето је укупно 43.000 комада. Антић (63) на место управника култног позоришта постављен је у септембру 2019. Његово именовање пратили су протести појединих глумаца. Наследио је Бранимира Брстину на том месту. У два мандата био је државни секретар у Министарству културе, почев од 2001. године.

Како за Републику каже извор из "Атељеа 212", сви у колективу били су шокирани када су сазнали шта се догодило. "Мислили смо да је нека грешка. Уопште нам није допрло до мозга да се ради о Новици. Просто невероватно. Верујте да данима не можемо да дођемо себи. Немамо никакве прецизније информације, не знамо детаље кривичне пријаве, али надамо се да ће истрага бити брза, па ако је крив нека одговара. Жао ми је човека што је у притвору, међутим, пошто су тешке оптужбе у питању, видећемо. Не знам шта бих вам више рекао", каже за Републику саговорник из Атељеа 212.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".