Породица, најближа родбина, пријатељи и колеге окупили су се како би Пилоша испратили на вечни починак, а како је цео живот провео уз свирку, тако је и испраћен уз звуке хармонике, виолине и осталих инструмената његових колега из оркестра.

Фото: АТА имагес, Јутјуб принтскрин/суки Стублинсуки

 

Ожалошћена сестра Злата у црнини је јецала изнад отвореног ковчега свог вољеног брата, а и мушки чланови породице нису могли да сакрију сузе и жалост за својим најближим сродником. Златин бивши супруг Хасан Дудић такође је, видно потрешен, дошао да се опрости од њеног брата и колеге, а поред њега, сахрани је присуствовао и њен други муж Зоран Пејић Пеја, од ког је исто разведена.

Фото: Новости

 

Позната певачица Злата, иначе, је одрасла у селу Стублине код Обреновца са мајком, очухом и братом Ђорђем, који је јавности био познатији као Пилош Стублинац, један од најпознатијих хармоникаша старе Југославије, који је радио са највећим именима наше естрадне сцене попут Шерифа Коњевића, Шабана Шаулића, Снежане Ђуришић...

Пилош је био првак Југославије и добитник "Златне хармонике". Преминуо је у болници, у којој је боравио девет дана, након што је тамо смештен због здравствених проблема. Иза себе оставио супругу и двоје деце.

Иначе, њихове комшије су својевремено испричале за медије да је Злата често посећивала брата и помагала његовој породици.