Ћерка Драгана Гагија Јовановића и Бранке Пујић, Анђела одбила је да сарађује са Браниславом Лечићем у серији "Радио Милева" након чега је он одлучио да је тужи како је рекао "зато што је то питање ускраћивања права на рад". Анђела је поручила да је одбила да сарађује с њим због "непријатног догађаја из прошлости", али није хтела да залази у детаље.

Лечића је у сериј заменио колега Ирфан Менсур који се сада овим поводом огласио.

Фото: В. Данилов

 

 

- Звали су ме вече пред јутарње снимање, а Бранислав је требало да игра ту улогу, питао сам одмах шта се десило, помислио сам на болест, не дај Боже на смрт. Рекли су ми да има проблема са једном од глумица, нису ми рекли којом, и нисам знао све до ових дана која глумица је у питању. Питали су ме да ли бих ја хтео да одиграм ту епизодну улогу од 5-6 дана снимања. Они су у међувремену послали текст, односно сепарате текста и тих сцена у којима треба да играм, које су потпуно невине и духовите, и могле су да се одиграју, те мислим да сам их пристојно одиграо - рекао је Ирфан.

Глумац је открио да се консултовао са Лечићем пре прихватања улоге.

- Али, прво сам позвао Лечића и објаснио му шта се догађа, у смислу, рећи ћу: 'Молим те, објасни ми да ли ти знаш шта се дешава, да сутра ујутру у ствари ти не идеш на снимање, него зову мене?', а пошто смо ми јако добри пријатељи и цео живот смо провели заједно, у позоришту, многим филмовима, на факултетима као професори глуме, вишеструко смо везани и приватно у смислу да се разумемо као људи, колеге, као истомишљеници што се позоришта и нашег посла тиче, Лека ми је рекао: 'Молим те, немој да одбијеш, иди ујутру и сними то, просто да продукција не би имала проблема', у смислу отказивања снимања, што много кошта. Он се и у том тренутку бринуо о продукцији што је изнад могућности једног глумца - истако је Менсур, па додао:

- Ја сам отишао на снимање, дружио се, играо и имао покушај глуме и са Олгом Одановић, Даром Ђокић и са Анђелом и са још 2 - 3 младе глумице, али ја и даље нисам знао која од њих је одбила снимање са Лечићем, нити ме је то занимало, нити је то био мој задатак да истражујем и питам ко је та глумица. Ето, то је цела прича.

Фото: АТА имагес

 

 

Јавне личности се масовно оглашавају, те подржавају Анђелу, а Ирфан је овом приликом изнео свој став.

- Немам ништа против људи који подржавају Анђелу, али мислим да сви треба да размисле о томе да је нека највиша правосудна инстанца апсолутно ослободила Лечића било каквих осуда по питању дотичне која га је тужила за неприкладно понашање, силовање, и тако даље. И заборављају да је Лечић апсолутно уверен и са свим доказима тужио дотичну, односно води процес против дотичне, да би спрао са свог имена све оно што што је она прикачила. Ту је једно двојство које треба узети у обзир - рекао је глумац.

БОНУС ВИДЕО: