Почетком године нашу прослављену глумицу Љиљану Благојевић гледали смо први пут у комедији на телевизији. Реч је о ситкому "Лако је Ралету".

Фото: Јутјуб принтскрин/Aria Witten

 

 

Ипак, Љиљану знамо по бројним другим, најчешће драмским улогама. Свака од њих доказ је да свој посао ради из велике љубави и тако је и стигла на академију.

Али, ретко ко зна да на глуму није отишла одмах након средње школе.

- Студирала сам хемију, следећи породичну традицију, али онда сам отишла на глуму. Волим овај посао и за њега никад нисам болесна, он ме оздрављује. Кроз њега сам сазрела као особа, много сам урадила на себи, и нисам се запустила као многи интелектуалци. И опет бих га изабрала јер нема лепшег посла од тога да једно вече играте краљицу, а сутрадан играте уличну даму. Проживите хиљаду живота које у овом нашем малом космосу и овој сиромашној земљи не бисте могли да проживите никако другачије - испричала је Љиљана и додала како је решила да оде на ФДУ.

Фото: АТА имагес

 

 

- Наиме, одлучила сам да тајно полажем пријемни на ФДУ у Београду. Када су ме примили, плакала сам на повратку кући од среће и зебње. Мајци сам казала да се удајем, на шта је она занемела и села и тек касније јој признала да сам се шалила и да сам "само" уписала глуму. Била је то добра тактика јер су јој студије уместо удаје звучале као цвркут птица - закључила је глумица.

БОНУС ВИДЕО: