Руски медији пишу да су остали чланови делегације Спартака одлетели из Дубаија, а да је Промеса задржала полиција, иако је раније добио гаранцију локалних власти да га неће дирати док борави у Емиратима.

Холанђанин се неколико сати налази у полицијској станици са припадницима обезбеђења клуба и неизвесно је шта ће даље да се деси.

Постоји бојазан да би могао да буде изручен својој домовини Холандији, која га је оптужила за два тешка кривична поступка. Један је напад ножем на рођака, а други за умешаност у шверц великих количина дроге.

Фото: Профимедиа

 

Осуђен за шверц наркотика

Фудбалер московског Спартака Квинси Промес налази се на међународној потерници након што је осуђен за шверц наркотика у Холандији.

Холандија није успела да обезбеди Промесово изручење, саопштио је за РИА Новости портпарол амстердамског тужилаштва Френклин Ватимена.


- Осуђени фудбалер је стављен на међународну потерницу. Тужилаштво је покушало да га приведе у Холандију и предузело је мере за то. Међутим, то још није довело до изручења.

Фото: Профимедиа

 

Како је напоменуо држава у којој је осуђен не може да утиче на то, већ да то зависи од других земаља. Промес је осуђен на шест година затвора због помагања у шверцу 1.370 килограма кокаина.

Његови адвокати су најавили жалбу на такву пресуду.

БОНУС ВИДЕО:

(Спортал)