Ruski mediji pišu da su ostali članovi delegacije Spartaka odleteli iz Dubaija, a da je Promesa zadržala policija, iako je ranije dobio garanciju lokalnih vlasti da ga neće dirati dok boravi u Emiratima.

Holanđanin se nekoliko sati nalazi u policijskoj stanici sa pripadnicima obezbeđenja kluba i neizvesno je šta će dalje da se desi.

Postoji bojazan da bi mogao da bude izručen svojoj domovini Holandiji, koja ga je optužila za dva teška krivična postupka. Jedan je napad nožem na rođaka, a drugi za umešanost u šverc velikih količina droge.

Foto: Profimedia

 

Osuđen za šverc narkotika

Fudbaler moskovskog Spartaka Kvinsi Promes nalazi se na međunarodnoj poternici nakon što je osuđen za šverc narkotika u Holandiji.

Holandija nije uspela da obezbedi Promesovo izručenje, saopštio je za RIA Novosti portparol amsterdamskog tužilaštva Frenklin Vatimena.


- Osuđeni fudbaler je stavljen na međunarodnu poternicu. Tužilaštvo je pokušalo da ga privede u Holandiju i preduzelo je mere za to. Međutim, to još nije dovelo do izručenja.

Foto: Profimedia

 

Kako je napomenuo država u kojoj je osuđen ne može da utiče na to, već da to zavisi od drugih zemalja. Promes je osuđen na šest godina zatvora zbog pomaganja u švercu 1.370 kilograma kokaina.

NJegovi advokati su najavili žalbu na takvu presudu.

BONUS VIDEO:

(Sportal)