Све што је било припремљено за церемонију пропало је јер бискуп није желео да им изађе у сусрет.

Како се поједини хрватски медији присећају две деценије касније, хварско-брачко-вишки бискуп Слободан Штамбук одбио је да крсти Амбер Марију јер њени родитељи Горан и Татјана у том тренутку нису били венчани.

Та одлука била је контроверзна и изазвала је много пажње, па су се у различитим периодима о њој оглашавали родитељи девојчице. Иванишевић је у том случају ударио чак и на комплетну цркву.

- Проблем је у томе што Црква има двоструке критеријуме. Зато је увек одвајам од Бога. Оба партнера морају имати све сакраменте како би се обавило крштење. За неке правила вреде, за неке не. Нас су убацили у ту прву групу и, према њиховим критеријумима, ми не можемо крстити наше дете. То је право Цркве, али уверен сам да ћемо ускоро решити и тај проблем. Мислим да би Црква требало да се бави много важнијим стварима - рекао је својевремено Иванишевић, револтиран одлуком бискупа.

Фото: Профимедиа

 

Церемонија је била припремљена, писао је тада хрватски Story, за крај јула, а крштењу Иванишевићеве наследнице требало је да присуствују само најближи. Ипак, оно се није десило како је првобитно планирано, а један од разлога био је и то што Татјана Драговић није била крштена.

- Не само да нико не жели да крсти нашу Амбер Марију него не желе да крсте ни мене! Ни на Вису, ни у Сплиту ни у Загребу - грмела је Татјана 2006. године, годину и по дана након што је пропала церемонија крштења коју су она и Горан испланирали.

Испоставило се касније да је потребно да отпутују на други крај света и тамо добију оно што у Хрватској нису могли. У фебруару 2009. године Татјана Драговић је објаснила шта се заправо догодило у САД, тачније Калифорнији.

Фото: Профимедиа

 

- На мојој руци блиста прстен, али не венчани и није тачно да смо Горан и ја у Лос Анђелесу крстили своје двоје деце, већ само нашу ћерку. Наша Амбер Марија крштена је за време хрватске мисе у једној цркви у Калифорнији, и био је то прекрасан, врло достојанствен обред, при којем се нико од окупљених није чудио нити упирао прстом у нас - изјавила је Драговић, која је светску популарност додирнула појављивањем у чувеној серији Пријатељи.

 

 

Подсећамо, Горан и Татјана венчали су се 2009. године, али је њихов брак потрајао веома кратко. Већ 2013. манекенка је поднела захтев за развод брака, а касније је некадашњи тенисер пронашао љубав у загрљају Нивес Чановић, са којом је добио треће дете.

Татјана је срећу пронашла поред манекенка Влаха Абдулића од којег је старија 12 година.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо/Story)