Хрватски тенисер Иво Карловић објавио је данас да је завршио каријеру.

- Неки од вас су приметили да дуго нисам играо, а и даље ме свакодневно питају да ли ћу се вратити такмичењима. Жао ми је што ћу вас разочарати, али овим писмом желим да озваничим и коначно објавим крај моје каријере - навео је 44-годишњи Карловић на друштвеној мрежи X.

Карловић је последњи меч играо у октобру 2021. године, у другом колу квалификација за Индијан Велс.

Карловић је навео да је имао "захвалну, неортодоксну и дугу каријеру" која је настала из скромног почетка и да је поносан на достигнућа и све што је успео да превазиђе, долазећи из Хрватске.

Он је захвалио свим тренерима и људима који су му помогли у каријери и навео да му је породица пружила огромну подршку и да се радује што ће проводити више времена са њом. Такође, захвалио је и навијачима на љубави и подршци.

Фото: Инстаграм принтскрин/ivokarlovic

 

 

- Остаћу уз тенис и покушати да поделим моје знање и сва невероватна искуства новој генерацији тенисера. Путовање се наставља и фокус је преусмерен. Захвалан сам - навео је Карловић, који ће следеће седмице напунити 45 година.

Његову објаву коментарисао је и најбољи тенисер икада, Новак Ђоковић!

- Др. Иво! Хвала ти на најоригиналнијем савету који сам икада добио за сервис. Свака част на каријери. Можеш да будеш веома поносан са постигнутим - написао је српски тенисер.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: