Миротић је паузу у сезони искористио да посети српске светиње на Косову и Метохији. Он је са породицом обишао Призренску богословију.

Сликао се са полазницима богословије и на богослужењу, помагао у свакодневном раду монасима, свештеницима и ученицима, а наравно било је времена и за мало кошарке.

- Кошаркаш Никола Миротић са породицом током дана посетио је нашу школу и са ученицима учествовао у неким од њихових дневних активности. Била је ово прилика и да се опроба у бацању тројки - наводи се у објави Призренске богословије.

 

 

Некадашњи шпански репрезентативац понео је бројне дарове и поклоне, а његов диван гест није промакао ни Новаку Ђоковићу.

Ретко ко је и знао да се Миротић налази тамо, а Никола се и потрудио да све остане у тајности, док из саме школе нису ставили заједничку фотографију у чијем опису му се захваљују.

Ђоковић је на свом Инстаграм профилу окачио слику Николе Миротића уз кратки коментар.

- Жив био, брате, хвала ти - написао је Новак.

Фото: Инстаграм принтскрин/djokernole

 

Подсетимо, Никола Миротић важи за великог верника. Поред тога што је сјајан кошаркаш, Никола је изузетан човек и прави добротвор.

Својевремено је био изузетно активан током литија за одбрану светиња у Црној Гори. Јавно је подржавао владике и свештенство Српске православне цркве у тешкој борби.

Потписао је петицију против срамног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, а познат је и по несебичном помагању и хуманитарним акцијама за српске породице на Космету и у Книну.

БОНУС ВИДЕО: