Hrvatski teniser Ivo Karlović objavio je danas da je završio karijeru.

- Neki od vas su primetili da dugo nisam igrao, a i dalje me svakodnevno pitaju da li ću se vratiti takmičenjima. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim da ozvaničim i konačno objavim kraj moje karijere - naveo je 44-godišnji Karlović na društvenoj mreži X.

Karlović je poslednji meč igrao u oktobru 2021. godine, u drugom kolu kvalifikacija za Indijan Vels.

Karlović je naveo da je imao "zahvalnu, neortodoksnu i dugu karijeru" koja je nastala iz skromnog početka i da je ponosan na dostignuća i sve što je uspeo da prevaziđe, dolazeći iz Hrvatske.

On je zahvalio svim trenerima i ljudima koji su mu pomogli u karijeri i naveo da mu je porodica pružila ogromnu podršku i da se raduje što će provoditi više vremena sa njom. Takođe, zahvalio je i navijačima na ljubavi i podršci.

Foto: Instagram printskrin/ivokarlovic

 

 

- Ostaću uz tenis i pokušati da podelim moje znanje i sva neverovatna iskustva novoj generaciji tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus je preusmeren. Zahvalan sam - naveo je Karlović, koji će sledeće sedmice napuniti 45 godina.

NJegovu objavu komentarisao je i najbolji teniser ikada, Novak Đoković!

- Dr. Ivo! Hvala ti na najoriginalnijem savetu koji sam ikada dobio za servis. Svaka čast na karijeri. Možeš da budeš veoma ponosan sa postignutim - napisao je srpski teniser.

(Kurir)

BONUS VIDEO: